Zľava!

Temp-Duo Dvojitý termostat s 2x sensorom -55°C+120°C

25.50

  • Rozsah teploty: -55 ° C ~ +120 ° C
  • Vhodné pre chladenie i ohrievanie
  • 2 samostané relé výstupe
  • 2 samostatné teplotné senzory
  • Možnosť predlžiť senzory
  • Kalibrácia: Áno
Na sklade dodanie 1-2 pracovné dni
Katalógové číslo: Tempduo-356 Kategórie: ,

Popis

Prístroj Temp-Duo v sebe kombinuje dva nezávisle termostaty T1-T2 každý z nich má svoj senzor i výstupné  relé (2x čidlo 2x relé) Môžete tak udržať  presnú teplotu a ovládať tak ohrievací aj chladiaci element alebo mať napojené dva ohrievacie  alebo dva chladiace elementy ktoré sa budú zapínať v podla nastavených teplôt.

Najčastejšie využitie : HVAC, Vykurovanie,Chladenie,Spínanie kompresorových jednotiek, Liahne,Chladničky ,čerpadlá a pod..

Hlavné vlastnosti

  • Nastavenie a monitoring teploty je po +-0.1°C
  • Temp-Duo ma pamäť pre nastavenia po prerušený el. energie si pamätá údaje.
  • Dva senzory na snímanie teploty môžete  predlžiť  a prípadnú odchylku do kalibrovať
  • Dve samostatné spínacie relé (2x10A 230V) sú oddelené od napájania prístroja môžu spínať iné napätie ako je ich napájanie.
  • T1-T2 procesorové jednotky môžete kalibrovať zvlášť  po +-0.1°C

 

Technické parametre:

  • Názov produktu: Temp-Duo termostat
  • Napájanie: striedavé napätie 110-220V alebo 12V jednosmerné (môžete vybrať)
  • Rozsah meranej teploty: -55 ° C ~ +120 ° C (pre meranie i ovládanie)
  • Rozlíšenie: 0.1°C
  • Kalibrácia:Áno
  • Sensor:2x10k 100cm
  • Rozmery:7,5×8,5×3,5cm

Balenie obsahuje:

  • Temp-Duo termostat
  • 2x 10K odporový senzor teploty
  • Slovenský manual

Temp-duo  termostat v praxi – manual.

Ak potrebujete rozdielový termostat do ktoré zadáte rozdiel tento model bude pre vás lepšia voľba 

Termostat  môžete využiť ako „solárny termostat“ a regulovať s ním teplotu vody pomocou spínania obehového čerpadla.Pozor termostat funguje tak že T1 a T2 časť termostatu sú samostatne dva nastaviteľné termostaty nezávisle na sebe (nemerajú rozdiel medzi sebou).

Časť T1 termostatu funguje ako termostat ak teplota na solárnom paneli sa zvýši viac ako 5 stupnov, tak termostat aktivuje obehové čerpadlo to pracuje kým sa teplota nedosiahne nastavenej teploty potom termostat čerpadlo vypne .

Časť T2 termostatu funguje ako klasický termostat.
Nastavte na  termostate cieľovú  teplotu vody na bojlery. Ak teplota vody je nižsia, než nastavená, tak termostat zopne rele.
Toto rele moze zopnut vyhrevnu spiralu, čerpadlo v krbe, solarnom panely a pod.

Dva samostanté senzory môžu monitorovať teplotu v solárnom systém a bojleri ktorom ohrievate vodu.Temp-duo má tiež dve samostatné spínacie relé pre spínanie obehového špirály čerpadla solaru a pod.

Príklad v praxi s ohrevom bazéna

TEMPDUO  je rozdelený na dva samostatné termostaty T1 a  T2  ktoré pracujú nezávisle na sebe na nákrese je vidieť ako možno riadiť teplotu bazénu termostatom :

 

T1 časť termostatu sníma teplotu vody v bazéne ak teplota klesne pod 20C zapne  vypne pri 25C (teploty si samozrejme môžete meniť ako potrebujete )
T2 časť termostatu sníma teplotu solárneho ohrevu vody ak stúpne na 30c sa zapne a vypne sa až keď klesne 25C
 V praxi by to fungovalo takto  T1 relé vzopne ked teplota klesne pod 20C  následne sa čaká kým teplota na solarnom ohreve výstupa na 30C potom vzopne T2 relé  a ked klesne teplota na solarnom ohreve pod 25 sa rele T2 vypne , Relé T1 vypne až keď je v bazéne cielová teplota 30 stupňov.

 

Ďalšie informácie

Napätie

12V jednosmerné napätie, 230V striedavé napätie

Manual a schema dvojitý termostat Temp-Duo

 

 

Rozšírená schéma s ukážkou zapojenia záťaže:

 

Termostat si predstavte ako teplotný spínač , fázu treba pripojiť na svorky relé 7 (9) termostat potom spája a rozpája vodič ktorý napája záťaž.

Nastavenie režimu kúrenia / chladenia

Režim nastavenia: nastavenie (štart teplota): Stlačením a podržaním tlačidla ▲ spustíte blikanie teploty. Pomocou tlačidiel ▲ ▼ nastavte počiatočnú hodnotu teploty.

  • Metóda nastavenia: Štart teplota < Stop teplota (program automaticky určuje pracovný režim je režim vykurovania)
  • Metóda nastavenia: Štart teplota > Stop teplota (program automaticky určí, že pracovný režim je režim chladenia)

Ako nastaviť „Štart teplotu“:

Jedným stlačením tlačidla so šípkou „hore ▲“ zobrazíte hodnotu pre štart teplotu. Dlho stlačte tlačidlo so šípkou „hore ▲“ na približne 3 sekundy. Požadovanú teplotu môžete nastaviť pomocou šipiek hore a dole

Ako nastaviť „Stop teplotu“:

Jedným stlačením tlačidla so šípkou ▼ zobrazíte hodnotu pre štart teplotu. Dlho stlačte tlačidlo so šípkou ▼ asi na 3 sekundy a hodnota stop teploty bliká. Požadovanú teplotu môžete nastaviť pomocou šipiekl hore a dole

Príklad v praxi:

Prípad použitia na ohrev: Chcete regulovať bojler na ohrev vody, tak že termostat vypne pri  55 ° C,  a ak teplota klesne späť na 40 ° C a znova aktivuje relé.

 

Prvý krok: režim vykurovania, „štart“ teplota < ako „stop“ teplota 

Krok 2: Stlačením a podržaním tlačidla ▲ spustíte blikanie štart teploty. Pomocou tlačidiel ▲ ▼ nastavte počiatočnú teplotu na 40 ° C.
Krok 3: Stlačením a podržaním tlačidla ▼ zastavíte blikanie stop teploty. Tlačidlami ▲ ▼ nastavte teplotu zastavenia na 55 ° C a nastavenie je dokončené!

 

Prípad použitia pre chladenie: ventilátor sa vychladí na 26 ° C, a potom sa zastaví zastavila ak  teplota sa zvýši na 30 ° C sa znovu  spustí.

Prvý krok: režim chladenia, „štart“ teplota > ako „stop“ teplota 

Krok 2: Stlačením a podržaním tlačidla ▲ blikanie štart teploty. Pomocou tlačidiel ▲ ▼ nastavte počiatočnú teplotu na 30 ° C.
Tretí krok: dlhé stlačenie tlačidla ▼ blikanie stop teploty, nastaví sa teplota zastavenia na 26 °C pomocou ▲ ▼, nastavenie je dokončené!
Ostatné nastavenia

Stlačte súčasne tlačidlá „Up 1“ a „Up 2 ″ do režimu nastavenia

Kód Funkcia Rozsah Default
P0 Oneskorenie vzopnutia relé 0-60min 0min
P1 Oneskorenie vzopnutia relé 0-60min 0min
P2 Alarm pre vysokú teplotu 55-120° C 120°C
P3 Alarm pre nízku teplotu 55-120° C -55°C

Relé termostatu je spínacie fázový vodič z napájania pripojte na prvú svorku relé a vodič ktorý ide na záťaž na druhú svorku relé. Nulový vodič na záťaž ide priamo zo siete.

Termostat spína a rozpína fázový vodič tým zapína a vypína záťaž resp zariadenie podľa nastavenej teploty.

 

Nesprávne zapojenia sú že oba vývody záťaže zapojíte do relé , relé ich iba spojí zariadenie – záťaž  nevykoná žiadnu akciu. Tiež nesmiete do spínacieho relé zapojiť fázový vodič spolu s nulový vodičom lebo relé ich spojí – skratuje (poškodíte termostat).

Možno by sa Vám páčilo…