Zľava!

Refraktometer ZMK pre pálenie ovocia,kvas muštu z hrozna Brix 0-32% ATC Kalibrácia

29.00

Refraktometer na meranie cukornatosti a dužinatosti v ovocia v kvase alebo hroznovej šťave s ľahko čitateľným displejom.

  • Vhodný na meranie cukornatosti hrozna,vína,muštu, ovocného kvasu v palenici
  • Rozsah merania:0-32%
  • Presnosť: ± 0,2% Brix
  • Najlepšia teplota pri meraní: 20 ° C
  • Rozsah kompenzácie ATC (automatická kompenzácia teploty): 10 ° C ~ 30 ° C
  • Ručná kalibrácia s mini-skrutkovačom

 

Katalógové číslo: ref032 Kategórie:

Popis

Užitočný refraktometer, ktorý slúži na meranie cukornatosti  v kvase z ovocia,hrozna,muštu a pivnej mladine. Ukazovateľ obsahu cukru je v percentuálnej BRIX stupnici v rozsahu 0-32% a displej je ľahko čitateľný. Prístroj je tiež vhodný na meranie zbytkového cukru v kvase , pomáha tým určiť správny čas na vstup do pálenice

Presnosť merania refraktometru je 0.2 %. Vhodný na meranie cukornatosti, vín kvasu z ovocia – pri procese fermentácie alebo obsahu cukru v pivnej mladine. Môžete s ním merať výšku cukru v hroznovom mušte, v ovocných a zeleninových šťavách, mlieku a tiež v zbytkový obsah cukru v kvase.

Refraktomer má ATC (automatická teplotná kompenzácia) – výsledky meraní  sú presné a neovplyvnené pri zmenách teploty prostredia medzi 10 až 30°C. Pri meraniach v chladnejšom alebo teplejšom prostredí sa odporúča prístroj prekalibrovať.

Hlavné výhody:

  • Vhodné pre vinárov na určenie cukornatosti muštu s refraktometrom ľahko skontrolujú obsah cukru v hroznovej šťave ak hľadáte  na sklade verzia refraktometra s meraním predpokladeného množstva alkoholu vo víne.
  • Určenie zrelosti hrozna ,pri prechádzke viničným sadom vinár kontrolujte slad priamo z bobúľ hrozna. Stačí nakvapať štavu na prismu a výsledok pozriete ihneď v okulári. Pomocou refraktometru určite správny čas zberu a dosiahnete lepšie výsledky.
  • Užitočný na meranie kvasu , pomáha určiť množstvo cukru v kvase resp zbytkový cukor a tak lepšie určíte prípravu kvasu do pálenice acelkový výsledok.
  • Výhoda oproti muštomerom a cukromerom nepotrebujete väčší objem šťavy alebo kvasu na ponorenie  stačia 2-4 kvapky.
  • ATC – automatická teplotná korekcia cukornatosť , môžete merať pri teplote 0 až 30 °C bez skreslenia presnosti.
  • Kalibrácia– refraktometer ZMK môžete nastaviť pre lepšiu presnosť. Refraktometer môžete porovnať a doladiť s vaším overeným najlepším cukromerom
  • Nastaviteľný okulár pre lepšie odčítavanie hodnôt na stupnici, môžete otáčať okulár a zaostriť tak na stupnicu a vidieť zreteľné hodnoty.
  • Rýchle meranie -netreba batérie, ani žiadne napájanie. Stačí Stačí nakvapkať kvas po celej prizme a pozrieť hodotnotu proti svetelnému zdroju, hodnotu vidíte okamžite.
  • Odolná konštrukcia refraktometer je zkonštruovaný z eloxovaného hliníka a pevného skla pre mechanickú a chemickú odolnosť.

 

 

BRIX: rozsah 0-32%, min dielik: 0,2%. 1% = 1g cukru v 100 g roztoku pri 20°C. Je to oficiálna a najpoužívanejšia mierka vo svete. Napr. roztok s hodnotou 25°Bx obsahuje 25g cukrov a 75g vody.

 

Technické parametre:

  • Odolný a navrhnutý na časté cyklické merania
  • Jednoduchá údržba a použitie
  • Používa iba okolitý zdroj svetla, nie je treba baterky a pod…
  • Nastaviteľný okulár podľa zraku pre jasné zobrazenie.
  • Presné výsledky testov
  • Meranie Brix veličiny – cukornatosti , obsahu cukru v roztoku.
  • Rozsah merania:0-32%
  • Presnosť: ± 0,2% Brix
  • Najlepšia teplota pri meraní: 20 ° C
  • Rozsah kompenzácie ATC (automatická kompenzácia teploty): 10 ° C ~ 30 ° C
  • Ručná kalibrácia s mini-skrutkovačom
  • Hmotnosť: 166 g

Balenie obsahuje 

  •  Refraktometer ZMK  pre pálenie ovocia kvasu, muštu vino a pivnú mladinu so stupnicou 32 brix
  • Návod
  • Pipetu na meranie a kalibráciu
  • Kalibračný skrutkovač

Refraktometer sa vyznačuje možnosťou kalibrácie, pipetou slúžiacou na privedenie kvapaliny, mini skrutkovačom slúžiacim ku kalibrácii.

Manual: refraktometer ZMK navod víno 0-32

stupnica brix 32%

Môžete merať obsah cukru všetkych druhov hroznových ovocných šťavách a tiež zbytkového cukru v kvase napr slivka , marhuľa , jablkova

 

Návod na meranie cukornatosti s refraktometrom ZMK:

Manual: refraktometer navod víno 0-32

Nastaviteľným okulárom pozrite, či vidíte zreteľne stupnicu – najlepšie je pozerať proti svetelnému zdroju.

Na meraciu plochu nakvapkajte destilovanú vodu tak, aby pokryla celú meraciu plochu (bez bubliniek a pod). Uzatvorte meraciu plochu.

Postavte sa proti svetelnému zdroju a odčítajte hodnoty zo stupnice:

  • Brix- Meranie cukornatosti kvasu, viného muštu, pivnej mladiny

Pri destilovanej vode by mal refraktometer ukazovať nulu. Ak ukazuje, viac kalibračným skrutkovačom ho doštelujete na 0.1 dielik.

 

Vezmite skrutkovač a refraktometer skalibrujte tak, aby sa modré a biele pole stretalo v nulovom bode. Ten je medzi na stupnici brix 0%

Výpočet zvyškového cukru v kvase:

Aby sa zhodlo meranie refraktometra s meraním s ponorným cukromerom je nutné odpočítať  v priemere 5 stupňov brix presnejší koeficient podľa kvaseného ovocia je v tabuľke.

Druh ovocia Koeficient ktorý treba odrátať
Marhuľa 4%
Slivka 4%
Jablko 3-4%
Čerešna 5%
Hruška 3-4%
Bobuloviny 3,5%

4-6°Bx je bežná  hodnota zbytkového cukru v kvase pri meraní refraktometrom

  • Výpočet: Nameranú hodnotu refraktometrom odpočítate koeficientom podľa druhu ovocia ,dostanete množstvo zostatkového cukru

 

 

 

 

Cukromer pre kvas a mušt
čerešnový kvas na destiláciu

Možno by sa Vám páčilo…