Uverejnené komentáre 2

Tipy ako používať FM transmittre

V článku nájdete tipy  pre využitie FM transmitterov, pre ľahšie využívanie a kvalitnejší zvuk nielen v aute.

Princíp ako funguje FM Transmitter 

Ak rádio nepodporuje moderné pamäťové média, napr USB kľúče či pamäťové karty, príde vhod FM vysielač (transmitter).Toto zariadenie načítava dáta resp. skladby a piesne z  pamäťového zariadenia (napr. USB) a vysiela ich ako rádiový signál FM vlnami, ktoré si môžete nastaviť. Dosah týchto vĺn je cca 5-9 metrov a treba mať nastavenú rovnakú frekvenciu. Ľudovo povedané FM vysielač prenesie vašu Mp3 do rádia, ktoré ju prehrá .

 

Vstupné média pre FM transmitter vysielač    

Záleží na type FM transmittera. Štandardne to je USB port pre USB kľúče, vstup SD karty a ďalšie typy pamäťových zariadení záležia na type FM transmittera. Veľkou výhodou je Bluetooth podpora, pretože zariadenie je možné spárovať s akýmkoľvek mobilným telefónom.

 

Kvalita prehrávaného zvuku a ladenie

Zvuk zodpovedá kvalite rádio signálu. Pri ladení frekvencie nalaďte rádio na rovnakú frekvenciu s FM transmitterom, napríklad 87.5 Mhz. Ak zvuk rádiu je stále menej kvalitný, skúste zmeniť frekvenciu +-0.3 Mhz . Pri výbere frekvencie majte na pamäti, aby na nej nevysielala žiada rádiová stanica. To je najčastejší dôvod rušenia. Pre lepšiu kvalitu zvuku môžete pridať „volume“ hlasitosť na Fm transmitteri a na rádiu ju znížiť.

Ako na Bluetooth pripojenie 

Bluetooth okrem prehrávania hudby umožňuje funkciu Handsfree , čiže prijímať hovory, komunikovať (zabudovaný mikrofón). Najvyužívanejšie je spárovanie s mobilným telefónom, ktoré je nasledovné: V mobilnom telefóne aktivujete Bluetooth, následne dáte vyhľadať zariadenie ktoré spárujete. Dajte si pozor, aby zariadenie malo jedinečný názov (telefón ukladá párovania predchádzajúcich zariadení a tak nové párovanie s rovnakým názvom nedokáže uložiť).

Ovládače k FM transmitterom 

Zľahčujú ovládanie a zvyšujú počet funkcií, ktoré dokáže zariadenie vykonať.Všetky ovládače sú zákazníkovi dodávané s batériou (už vloženou). Jedná sa síce o li-ion akumulátor, ktorý je dostupný bežne v obchodoch, no zákazník má ušetrené starosti a čas s kúpou batérie. Ovladač funguje presne tak isto: ovládač od TV namierite na zariadenie a prepínate skladby či zvyšujete/znižujete hlasitosť,  u bluetooth verzií transmitterov môžete prijímať a pokladať hovory pomocou ovládača.

 

Môžem nechať FM transmitter zapnutý v aute aj keď nejazdím ?

Ak zabudnete na FM transmitter, nič sa nestane, pretože má nízku spotrebu. No ak máte auto odstavené dlhší čas, FM transmitter vytiahnite z prípojky  zapaľovača.

 

2 názory k “Tipy ako používať FM transmittre

  1. dobrý deň chcem sa spýtať či bude možné prehrávať hudbu cez rádio aj z obyvčajného usb adaptéru na nabíjanie mobilu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *